Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

vineri, 4 iunie 2010

Ce este adevarul? Adevarul despre adevar



Ce este adevarul? Adevarul despre adevar

Ce este adevarul? La un nivel foarte elementar adevarul este ,, a spune lucrurile asa cum sunt. “ Contrar cu ceea ce se preda azi in multe scoli publice, adevarul nu este relativ ci absolut. Daca ceva este adevarat, atunci acel ceva este adevarat pentru toti oamenii, in toate timpurile si in toate locurile

Exista multe adevaruri despre adevar. Iata cateva dintre ele:
  • adevarul este descoperit, nu inventat. El exista independent de cunoasterea lui de catre cineva.  ( Gravitatia a existat si inainte de Newton )

  • adevarul este transcultural; daca ceva este adevarat, este adevarat pentru toti oamenii, din toate locurile si din toate timpurile. ( 2+2=4 pentru oricine, oricunde si oricand ).

  • Adevarul este neschimbator chiar daca cresdintele noastre despre adevar sa schimba. ( Cand am inceput sa credem ca pamantul este rotund si nu plat, adevarul cu privire la pamant nu s-a schimbat, ci doar credinta noastra cu privire la pamant ).

  • Credintele nu pot schimba un fapt, oricat de sincer ar fie le sustinute. ( Cineva poate crede cu toata sinceritatea ca pamantul este plat, dar aceasta face doar ca respective persoana sa greseasca intr-un mod sincer ).

  • Adevarul nu este afectat de atitudinea celui care il afirma. ( O persoana aroganta nu poate face ca adevarul pe care il declara sa fie fals. O persoana smerita nu poate face eroarea pe care o declara sa fie adevarata ).

  • Toate adevarurile sunt adevaruri absolute. Chiar si adevarurile care par sa fie relative sunt de fapt absolute.  ( De ex. ,, Mie Frank Turek, mi-e cald la data de 20 noiembrie 2003 “ poate parea un adevar relative, dar este de fapt absolute adevarat pentru oricine si oriunde ca Frank Turek a avut senzatia de caldura in ziua mentionata ).

din cartea Nu am destula credinta ca sa fiu ateu

Va urma ..

3 comentarii:

  1. Pilat a intrebat:" Ce este adevarul"? Cine nu cunoaste raspunsul la aceasta intrebare, nu are nici o baza sa afirme ce este adevarat!

    RăspundețiȘtergere
  2. Si nu numai ca nu are o baza sa afirme ce este adevarat, dar ce spune nici nu poate fi luat in considerare de cei ce vor sa afle adevarul.

    RăspundețiȘtergere
  3. Adevarul intotdeauna face doua lucruri: supara sau zideste.
    Eu si tu in ce categorie de oamenii sintem cind ni se spune un adevar?
    Cine vrea sa fie intotdeauna in adevar ,pe pamint va avea numai prigoniri.
    Rasplata pentru un adevar spus si care zideste este mai mare decit averile pamintesti.

    RăspundețiȘtergere