Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

vineri, 23 aprilie 2010

Nu am destula credinta ca sa fiu ateu!

Azi am inceput sa recitesc cartea Nu am destula credinta ca sa fiu ateu scrisa de Norman L. Geisler si Frank Turek. Este una din cele mai bune carti pe care le-am citit vreodata. Este foarte bine structurata, clara si se bazeaza pe o idee aparent paradoxala, dar total adevarata: ,, .. de indata ce te uiti la dovezi, este nevoie de mai multa credinta ca sa fii necrestin decat ca sa fii crestin. "

Cateva marturii, ale unor oameni deosebiti, dupa ce au citit aceasta carte:

* ,, Clara, completa, convingatoare - aceasta carte formidabila ii va ajuta atat pe crestini cat si pe necrestini sa inteleaga baza rationala a crestinismului. Mi-as fi dorit ca ea sa fi existat si pe vremea cand eu insumi eram ateu - m-ar fi ajutat sa castig timp pretios in calatoria mea spirituala spre Dumnezeu. " ( Lee Strobel - autor al cartilor Pledoarie pentru Hristos si Pledoarie pentru credinta crestina )

* ,, Oricat de multe dovezi s-ar aduce, ele nu pot converti un necredincios. Aceasta este doar lucrarea lui Dumnezeu. Dar demersul lui Norman Geisler si Frank Turek in aceasta carte ar trebui sa rascoleasca pe oricine pretinde ca este ateu .. poate suficient de mult pentru a-l convinge sa porneasca in cautarea lui Dumnezeu, care a existat tot timpul. " ( Cal Thomas - foiletonist si moderator al emisiunii After Hours de pe canalul Fox News )

* Geisler si Turek ridica o multime de intrebari spinoase si, ca intotdeauna, raspund la ele cu pricepere si profunzime. Cartea aceasta este o completare valoroasa la multele scrieri contemporane de apologetica crestina. " ( Ravi K. Zacharias - presedinte al Misiunii Ravi Zacharias International )

Sper ca v-am deschis interesul pentru aceasta carte. Aceasta postare este una din multele postari care vor urma cu privire la doza de credinta necesara pentru a fi ateu si doza de credinta necesara pentru a fi crestin; seria va fi numita dupa titlul cartii: N-am destula credinta sa fiu ateu. Voi incerca sa postez ideile principale, insa imi va fi greu pentru ca toata cartea este plina de afirmatii valoroase.

Cata,

3 comentarii:

  1. Da, mi-ai trezit interesul dupa ce am citit comentariul tau! :) Spune-mi te rog de unde ai luat-o si cam care este pretul ei aproximativ.
    Multumesc!
    Te-am pupat.

    RăspundețiȘtergere
  2. http://www.clcromania.ro/nu-am-destula-credinta-ca-sa-fiu-ateu_prd7247.html

    34 lei pretul .. dar merita toti banii .. una din cele mai bune carti pe care le-am citit vreodata ( si citesc mult.. )

    RăspundețiȘtergere
  3. Nici eu nu am destula credinta ca sa fiu ateu!

    RăspundețiȘtergere