Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

miercuri, 29 septembrie 2010

Alegerea pentru viata de familie

Visul Familiei de Viorel Iuga

Catave idei utile:

Viata de familie depinde de modul in care cei doi stiu sa priveasca trecutul, sa traiasca prezentul si sa-si planifice viitorul.
Un criteriu clar este acela ca cel ales trebuie sa impartaseasca credinta celui ce alege.
Pana cand cineva nu poate spune: ,, Sunt absolut convins(a) ca acesta este partenerul hotarat de Dumnezeu pentru mine" , el/ea poate sa se gandeasca la familie, sa se roage pentru ea, sa se pregateasca, sa o doreasca, dar niciodata sa o inceapa.
Dumnezeu a creat intai conditiile si apoi familia.

Este foarte normal ca cel ce a primit un raspuns clar din partea lui Dumnezeu, sa-i marturiseasca celuilalt sau, cel putin, sa-i propuna celuilalt sa ceara si el un raspuns din partea lui Dumnezeu in ce priveste casatoria lor.
Cand partenerul pe care te gandesti sa-l alegi prezinta siguranta intemeierii unei familii biblice, acesta poate fi un semn ca aici este hotararea lui Dumnezeu.
Cand cunoasterea este reala si cand vedem ca partenerul pe care vrem sa-l alegem ne completeaza ( si invers ), acesta poate fi un semn de a merge inainte in hotararea ce vrem sa o luam. Daca dupa ce il cunoastem pe celalalt, ne dam seama ca ii putem fi si ne poate fi de ajutor, aceasta constinetizare poate fi un semn ca Dumnezeu ne-a hotarat unul pentru celalalt.

Stiind ce este viata de familie si cum o doreste Dumnezeu, trebuie sa ne intrebam foarte serios cat dintre acestea credem ca le putem realiza alaturi de celalalt. Raspunsul la aceasta intrebare cantareste foarte mult in luarea deciziei noastre.

Va urma ..

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu