Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

joi, 22 septembrie 2011

Speechless

De mult timp am dorit sa citesc cele doua volume scrise de A.W.Tozer, Atributele lui Dumnezeu. Acum, ma bucur mult sa le am in posesia mea. In noaptea asta am citit primul capitol ( Infinitatea lui Dumnezeu ) din primul volum. Am ramas .. fara grai. De foarte putine ori mi s-a intamplat sa raman pur si simplu muta de uimire. Probabil va ganditi ca exagerez. Va asigur ca nu. Doar cand le veti citi, imi veti da dreptate. Cred ca este singura carte ( cu exceptia Bibliei ) care m-a lasat muta de uimire de la primele pagini. Dumnezeu l-a binecuvantat pe Tozer cu intelepciune de a scrie intr-un mod atat de simplu si totusi atat de patrunzator.

Iata un fragment din ce mi-am notat in jurnal in noaptea asta: ,, Dupa primul capitol citit am ramas fara cuvinte. Infinitatea lui Dumnezeu nu poate fi priceputa in totalitate de omul limitat, dar atat cat am inteles, m-a amutit. Trebuie sa recunosc ca desi mereu am spus ca Dumnezeu este nemarginit, niciodata nu am inteles ce spuneam de fapt. Nici nu mai stiu cum sa ma rog .. Da, Dumnezeu este acelasi, doar eu am capatat o particica din perspectiva corecta asupra Lui. Si nu mai stiu cum sa ma rog. Cum te rogi unul Dumnezeu infinit? "

,,  Dumnezeu este infinit! Acesta este cel mai greu gand pe care va cer sa il pricepeti. [...] Cuvintele nemarginit, nelimitat si infinit Il descriu pe Dumnezeu - ele nu descriu altceva decat pe Dumnezeu. Numai Dumnezeu este acela care nu cunoaste masura! "  A. W. Tozer

Nu pot decat sa va spun sa va faceti timp sa cititi aceste volume. Cu siguranta veti capata o cu totul alta perspectiva asupra lui Dumnezeu, asupra voastra si asupra a tot ce vedeti in jur.
Cartile nu sunt foarte scumpe, 12 lei volumul. Eu le-am cumparat de la editura Perla Suferintei cu 30 de lei pentru ambele volume plus taxa postala.


4 comentarii:

  1. foarte interesanta recomandarea ta!
    pe mine m-ai facut curioasa.

    RăspundețiȘtergere
  2. Fain..cred că sunt curioasă să citesc. :D

    RăspundețiȘtergere
  3. Da, Cata! Asa am ramas si eu!
    Pur si simplu nu mai stii ce sa zici, dar iti dai seama ca Il micsorasem pe Dumnezeu, Il adusesem undeva unde sa putem ajunge si noi la El, cu scara ce-i drept, dar ajungeam....
    Acesta este Dumnezeul caruia ma inchin. Singurul Dumnezeu vrednic sa I se atribuie adjectivul INFINIT.

    RăspundețiȘtergere
  4. Ma bucur ca v-am facut curioase. Cartile astea merita citite.

    Da, Laura. Mi-aduce aminte de melodia lui John Schlitt - God is too big, unde era un vers care spunea ca noi nu putem construi o cutie care sa il poata cuprinde pe Dumnezeu.

    RăspundețiȘtergere