Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

duminică, 22 noiembrie 2009

Tony Melendez

Tony Melendez s-a nascut in 9 ian 1962 in Rivas, Nicaragua. El este un cantaret american, chitarist si compositor de asemenea, care s-a nascut fara ambele maini. In timp ce mama lui era insarcinata a luat Thalidomide, medicament ce i-a cauzat aceasta dizabilitate. Melendez a invatat sa cante la chitara cu picioarele..

Tony a inceput sa cante incepand cu anul 1985 in Los Angeles. Pe 15 sept 1987, Melendez a cantat cu picioarele la chitara cantecul “ Never be the same” intr-un concert special dedicate lui Papa Ioan Paul al II-lea. Profund miscat, Papa a coborat din scaunul sau, l-a imbratisat pe Tony si apoi i-a spus: “ Dorinta mea pentru tine este sa continui sa daruiesti speranta altora si sa continui in ceea ce faci. “, cuvinte ce l-au inspirat pe Tony Melendez.

Ca si copil a fost adus la Los Angeles unde i s-au pus maini artificiale pana la varsta de 10 ani; apoi le-a dat jos pentru ca au spus ca il incomodau si se folosea mai mult de picioare.
Ce m-a impresionat pe mine este ca Tony nu a permis ca handicapul sa-l tina in loc. A inceput sa se descurce singur, iar in liceu a inceput si sa cante la chitara cu ajutorul picioarelor. “ Ma simteam sigur pe mine! “ spunea Tony.

Tony a calatorit in S.U.A si in 40 de tati straine aparand in numeroase emisiuni TV, concerte si in multe articole de reviste. Peste tot el si-a spus povestea vietii, incurajand oamenii si aducand bucurie in viata lor.
Tony Melendez afirma: ,, Eu si Lynn ne iubim foarte mult si muzica ne-a adus impreuna. Deci, intr-o zi vom impartasi toate acestea impreuna cu copiii nostri. Muzica a deschis usa visurilor mele si voi continua sa cant si sa impartasesc altora din viata mea, continuand si sa compun muzica pentru cei ce doresc sa o asculte.”

Noi ne bucuram de un corp intreg si de sanatate si totusi nu suntem multumitori lui Dumnezeu. Ba inca suntem moracanosi, tristi sau deznadajduiti. Tony Melendez ne uimeste cu recunostiinta lui inaintea lui Dumnezeu, pentru binecuvantarile Lui. Sa facem si noi la fel si sa nu uitam niciodata cat de mult ne iubeste Dumnezeu!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu