Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

miercuri, 28 iulie 2010

Nu va jucati cu inima cuiva

In lumea aceasta plina de egoism in care traim, noi trebuie sa fim o gura de aer proaspata, noi trebuie sa inotam impotriva curentului. Trebuie sa ne iubim aproapele si sa avem grija de el ( Levitic 19:18 Să iubeşti pe aproapele tău ca pe tine însuţi.).

Daca ne jucam cu inima si sentimentele cuiva, nu aratam ca il iubim, ba din contra dovedim o inima rea si egoista. Ma doare cand ma gandesc ca si eu,in viata mea am facut de vreo doua ori aceasta greseala. M-am jucat cu inima cuiva, nefiind pe deplin constienta de raul pe care il provoc. Sa nu uitam insa, ca oricat de mult am vrea sa dam timpul inapoi, nu o mai putem face. Ce putem face este sa invatam din greselile noastre, sa nu le mai repetam si sa avertizam si pe altii de acest pericol.
Dumnezeu ne-a poruncit sa ne iubim unii pe altii, sa fim o familie in Hristos. De aceea, iubindu-ne unii pe altii dovedim cat de mult il iubim pe EL.

Ce inseamna a te juca cu inima cuiva? Inseamna a-i da sperante false, a-l face sa creada ca ai ceva pentru el, cand de fapt nu esti interesata. Il faci sa se indragosteasca de tine, iar apoi il anunti detasata ca de fapt s-a inselat si ca tu nu esti interesata de el. Iar acel om pleaca cu capul plecat si duhul zdrobit. Partea cea mai rea este ca vindecarea se realizeaza intr-un proces extrem de lent si se lasa cu stima de sine extrem de scazuta.
Asa reusesti sa zdrobesti un suflet creat de Dumnezeu, iar tu nu dai dovada ca esti copilul Lui.

Poate te gandesti ca doar ai flirtat putin cu el si atat. Dar crezi ca asta e putin? E acelasi lucru, doar la o intensitate mai redusa. Ai grija, copil al lui Dumnezeu, cum te porti cu aproapele tau! Daca Dumnezeu este intr-adevar Tatal tau, vei avea grija cum te porti cu cei din jur si vei fi totdeauna atenta sa nu ranesti pe cineva in acest fel. Nu uita, ca ,,atingandu-te" de copiii Lui, te ,,atingi" de El ( Zaharia 2:8 căci celce se atinge de voi se atinge de lumina ochilor Lui. ).

Daca vrei sa faci voia lui Dumnezeu, arata cuiva ca esti interesata de el doar atunci cand esti! Valabil si la partea masculina bineinteles. Domnul sa ne dea intelepciune sa stim cum sa traim pentru El.

6 comentarii:

  1. http://nazireat4him.blogspot.com/2008/02/lupta-impotriva-egoismului.html Ceva asemanator am scris si eu.

    RăspundețiȘtergere
  2. Hm...ce numesti tu a fi interesat?A iubi cunoaste multe nuante si aspecte.
    Unii au in minte si in inima anumite lucruri,scopuri,asteptari,privitor la cealalta parte si acest fapt conduce mai cu seama la o relatie sufocanta si de suprafata.Esecul este desori iminent.Importanta este toleranta din iubire,nu pretentia pe care o emitem chiar si fara sa ne dam seama uneori.Am cunoscut multe fete spre exemplu cu care ma potriveam extraordinar din anumite incidente:in dans,in discutii filozofice,in sensibilitate,gusturi culinare,etc,insa nu simteam acel ceva magic ce priveste decizia casatoriei.Stiu ca unele asta asteptau,si imi pare rau daca le-am "dezamagit" in acest sens.Ideea este ca eu mi-am dorit doar prietenie,iar ele mai tarziu la casa lor cum se spune au uitat de prietenie.Iata cum pretentiile si spiritul gregar al rutinei si convenientelor marunte lumesti departeaza devenind un obstacol in alcatuirea unei case mai mari care este iubirea.
    Insa de vreo doua ori cand am simtit eu acel ceva magic al dragostei,nu a fost insa valabila si reciproca!Nu m-am suparat,nu am ofensat,amenintat,dar mi-am dorit baremi prietenia sa ramana.Nu a fost sa fie.
    Posesivitatea,resentimentalitatea se pare ca domina egoul nostru ci nu spiritul iubirii.
    Aud:"prietena mea/prietenul meu"...doar asa ca sa fim cu cineva ca poate ne vom lua...stupid!
    Ar trebui sa fie:"prietenele mele/prietenii mei",urmand ca decizia sa o ia fiecare asa cum inima o cere la un moment dat,adica sa lasam lucrurile sa respire in voie,nu sa pecetluim o prietenie pretentioasa de ambele parti,autoimpusa mai mult si chiar fortata uneori cu cineva ca sa suferim mai tarziu dandu-ne seama de nepotriveala...
    Indiferent cum ar fi, oamenii ar trebuie sa pastreze calea prieteniei,fiecare nejudecand decizia celuilalt ori defectele, cat sa caute sa ofere neconditionat tot ce are fiecare mai bun.
    Da, daca e sa fie,atunci sa fie,iar daca nu atunci sa nu fortam lucrurile din vointa oarba,egoism si spirit posesiv!
    Nu ma mira astfel atat de multe divorturi!(aproximativ 50% mondial dupa unele statistici)

    RăspundețiȘtergere
  3. * Modart, nu prea am inteles tot ce ai vrut sa spui, dar ce am inteles iti spun: tu nu vrei ca doi tineri sa aiba o prietenie inainte de casatorie, ci doar sa observe intr-un grup mare, apoi cererea si apoi casnicia. Asa am inteles eu din ce ai scris.

    Iar fetele respective pe care spuneai ca le-ai dezamagit, le-ai dat cumva sperante ca ar putea fi ceva si apoi te-ai departat sau nu le-ai dat sperante dar si-au imaginat ele lucruri? Pentru ca este o diferenta.

    Iar de prietenii care te-au ,,parasit" dupa ce au intrat intr-o casnicie, nu pot spune ca eceva anormal; si in grupul meu de prieteni, aproape numai este nimeni necasatorit(a) si nu-si mai pot face timp pt prietenia noastra ca inainte, deoarece acum au alte prioritati si trebuie sa se ingrijeasca de familia lor.

    Pe scurt am vrut sa spun ca nu trebuie sa ne jucam cu inima cuiva, pentru ca Dumnezeu a creat-o sa fie iubita si protejata, nu distrusa de cineva care nu realizeaza cat de mult rau face. Eu am fost din pacate de ambele parti si stiu cum este: am si ranit am fost si ranita. Mesajul meu era un indemn sa nu mai facem asta si sa fim mereu atenti cu aproapele nostru, cautand sa-l protejam.

    * Alex, multumesc de link.

    * Andre, sa ne ajute Domnul sa fim tinere intelepte.

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu sa se observe Cata, ci sa cultive prietenia prin diverse relatii,nu de a pune stapanire pe o singura relatie...desigur pot exista si exceptii ca atunci cand de ambele parti exista inca de la bun inceput un feeling puternic.
    Nu cred sa prea existe scuze pentru vezi bine alte prioritati,exceptand fireste cazurile grave,dar chiar si atunci nici nu stii cum lucreaza Dumnezeu prin aproapele tau.
    Important este sa crestem randurile unei asa zise familii spirituale,nu sa ne retragem in cochilia unei familii lumesti.
    Nu este nimic critic la adresa articolului tau,sunt de acord cu ceea ce ai afirmat...doar am incercar o insertiune pe tema abordata.

    RăspundețiȘtergere
  5. Nicidecum nu am luat comentariul tau ca afront postarii mele. Chiar ma bucur cand cineva vine cu completari.

    RăspundețiȘtergere