Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

duminică, 11 iulie 2010

Partenerul ideal?


 Acum o saptamana mi-a trecut prin minte un gand: oare ce-si doreste o tanara crestina de la viitorul ei sot si invers? Asa am hotarat sa trag ceva concluzii din afirmatiile a peste 60 de tineri. Iata ce a iesit.

Tanara considera ca sotul ideal ar fi cel care:

1. este Copilul lui Dumnezeu in adevaratul sens al cuvantului
2. o iubeste asa cum este ea
3. este inteligent
4. cu simtul umorului
5. are principii si idealuri comune cu ale ei
6. este cel mai bun prieten al ei
7. va fi liderul spiritual al familiei
8. este ingrijit
9. este harnic
10. da dovada de intelegere si tandrete

Tanarul considera ca sotia ideala ar fi cea care:

1. este Copilul lui Dumnezeu in adevaratul sens al cuvantului
2. este inteligenta
3. este frumoasa atat cat sa-i placa lui
4. stie sa zambeasca
5. ii place sa slujeasca in biserica
6. este ingrijita
7. sa aiba simtul umorului
8. sa fie romantica
9. sa-i placa copiii
10. este inteleapta

Cineva spunea: ,, Cred ca este normal sa avem ganduri, vise, preferinte...etc., atata timp cat ele nu pun stapanire pe noi si Ii lasa lui Dumnezeu Mana libera. Caci El stie cel mai bine ce avem nevoie si ce ni se potriveste si ne poate scoate in calea persoana "perfecta" pentru noi. Noi trebuie doar sa o "recunoastem"...si va fi nu neparat ce am vrut noi, dar va fi exact ceea ce ne trebuie. "

Chiar azi am citit si o postare interesanta pe blogul Depozitarul lui Dumnezeu, unde se evidentia urmatoarea idee: ,, Nu conteaza daca ea este o persoana buna sau foarte dificila. Asta nu conteaza deloc, ci faptul ca Dumnezeu ti-a incredintat o fiica de-a Lui… Si nici o scuza egoista n-o sa inlature faptul ca El ti-a incredintat o fiica, in mod suveran ti-a oferit o fiica de-a Lui! Si se asteapta sa faci exact ceea ce iti porunceste, anume sa-ti sacrifici viata pentru ea. Dar iata ce vreau sa intelegi…Stiti, intalnirile acelea unde se incearca gasirea unui partener care sa fie compatibil? Eu va spun ca nu reflecta voia lui Dumnezeu.
Pentru ca , in mare, voia lui Dumnezeu nu este sa gasesti un partener compatibil. Acum te simti mai bine cand te gandesti la casnicia ta, nu? Ai sa spui “Uau, asta da descoperire!”. Cand tot timpul ai crezut ca asta e important. Nu! Nu asta este voia lui Dumnezeu. "
Continuarea o gasiti aici.

In concluzie, pot spune urmatoarele: este bine sa avem cateva idei despre ceea ce ne dorim de la viitorul partener de viata, insa aceste idei nu trebuie sa puna stapanire pe noi, pentru ca ceea ce ne va da Dumnezeu este cel mai bine pentru noi. De ce asta? Pentru ca El ne cunoaste chiar mai bine decat ne cunoastem noi, cel mai bine .. Stiu din marturiile multor persoane ca majoritatea nu au primit ce si-au dorit, dar au recunoscut ca ceea ce Dumnezeu le-a dat a fost cu mult mai bine. Trebuie sa avem credinta in Dumnezeu, o credinta neclintita si ,,lista" noastra sa o lasam la picioarele Lui. Iar El se va ingriji de tot la momentul potrivit. Harul Domnului sa fie cu noi toti.

6 comentarii:

  1. Multumesc scumpa... chiar daca e doar o schita... reflecta perfect realitatea... cel putin realitatea pe care eu mi-o doresc :) ... Bless you!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ca oameni, mereu avem standardele noastre in ceea ce priveste viata si ceea ce vrem de la viata... tot asa, avem standardele noastre in ceea ce priveste prieteniile noastre si mai ales pentru cel sau cea care sa ne stea alaturi pentru o viata intreaga; cu toate acestea, din nefericire, niciodata nu vom gasi pe cineva care sa intruneasca toate "cerintele" noastre, dar, din fericire, Dumnezeu stie ceea ce avem nevoie si aceea ne va da, trebuie sa avem rabdare, "sa cautam, sa batem" si vom primi...

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu cred ca da si asta in functie de varsta. Ma uit la mine si vad ca ce consideram eu bun pentru mine in adolescenta, nu se compara cu ce-mi doresc acum. Asta e inca un motiv un plus sa avem incredere in Dumnezeu si in domeniul asta, penru ca la cat de schimatori suntem noi oamenii, avem cele mai mari sanse sa gresim.

    Oricum, cu toate schimbarile, 3 lucruri de baza raman: sa fie indragostit de Dumnezeu, de mine si eu de el.

    RăspundețiȘtergere
  4. A intra într-o relaţie de căsătorie, implică multă responsabilitate şi maturitate. E foarte simplu să te căsătoreşti, nu asta e problema ci; ce vei face după... dacă nu ştii să-ţi măsori cuvintele, sentimentele, pornirile, e mai bine să stai singur, până rezolvi frustrările din viaţa ta. Dacă aduci un bagaj nesănătos în viaţa de familie, eşuezi şi apoi te plângi de partener că nu te înţelege... asta mi se pare cea mai tare ciudăţenie în cuplurile pe care le cunosc...
    sigur se poate mult vorbi pe tema aceasta, am lăsat doar o parte din ce gânduri mi-au trecut în momentul acesta...

    RăspundețiȘtergere
  5. Intotdeauna apreciez intelepciunea ta ..

    RăspundețiȘtergere