Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

sâmbătă, 9 iulie 2011

Construieste-ti viata in jurul Lui

Dumnezeu ne spune astazi:  Inceteaza sa mai incerci a Ma ,,ajusta" la viata ta - in schimb, contruieste-ti viata in jurul Meu. 

De ieri ma tot gandesc la lucrul acesta .. la faptul ca incercam sa-l ajustam pe Dumnezeu la viata noastra, refuzand sa ne construim viata in jurul Lui. Dumnezeu este mai putin important in comparatie cu planurile, activitatile si dorintele noastre. Aproape totul are intaietate in viata noastra, mai putin El. Nu mi-a fost usor sa recunosc ca de multe ori si eu am facut exact asa. Dar s-a terminat! Dumnezeu nu este un accesoriu al vietii mele, ci este Domnul meu, motivul pentru care traiesc. Cu siguranta nu e usor sa renunti la tot ce va fi necesar sa renunti pentru Dumnezeu, dar cu siguranta se merita!

Ok .. poate te intrebi: Ce implica sa iti contruiesti viata in jurul Lui?  In primul rand, trebuie sa incetezi a mai trai pentru tine. Asta presupune sa alegi ce stii ca Dumnezeu doreste sa alegi. Multi au purtat, intr-un moment dat al vietii lor, bratari cu WWJD ( What would Jesus do - Ce-ar face Isus in locul meu ). Ma intreb, cati dintre noi, purtand acele bratari, am fost adanc interesati de a actiona la fel cum ar actiona Isus intr-o situatie data. O persoana, care se intreaba sincer ce ar alege Dumnezeu sa faca intr-o anume situatie daca ar fi in locul lui si actioneaza in consecinta, dovedeste faptul ca isi construieste viata in jurul Lui.
In al doilea rand, trebuie sa Il cunosti pe Dumnezeu. Nu iti poti construi viata in jurul unei Persoane necunoscute. Il putem cunoaste pe Dumnezeu prin Cuvantul Sau, prin rugaciune si prin partasia cu El. Ajungand sa Il cunosti pas cu pas pe Dumnezeu, vei putea sa iti construiesti viata in jurul Lui, pentru ca vei stii cum ar dori Dumnezeu sa traiesti si care este planul Lui cu viata ta.
In al treilea rand, a-ti construi viata in jurul Lui, implica sa bati pasul in cadenta cu El. Asta inseamna ca nu o vei lua inainte, nici nu vei ramane in urma Lui, ci vei merge pas la pas cu Dumnezeu. Chiar daca planurile Lui nu se vor potrivi cu ale tale, tu vei alege sa te increzi in El, caci stii ca doreste sa-ti ofere ce este mai bun pentru tine. Avand in vedere faptul ca Dumnezeu ne cunoaste mai bine decat ne cunoastem noi, automat stie ce e mai bine pentru noi. De multe ori, planurile si dorintele noastre pot parea bune, dar in contextul viitorului ( pe care Dumnezeu il cunoaste deja ) este posibil ca ele sa nu mai fie chiar atat de bune cum pareau la momentul dat. De aceea, trebuie sa ne incredem in El, fiind siguri ca totul lucreaza spre binele nostru.
A-l cunoaste pe Dumnezeu si a-ti construi viata in jurul Lui implica multe alte aspecte, insa acestea trei mi s-au parut mie de baza. Important este daca ne dorim sa traim pentru noi sau pentru El..
Nu vreau sa fiu oscilanta sau nehotarata. Doresc sa incep sa imi contruiesc viata in jurul Lui si sa bat pasul in cadenta cu El. Dintre toti din Universul acesta, Dumnezeu este singurul care ma cunoaste pana in cea mai mica fibra a fiintei mele si care ma iubeste cum nimeni, niciodata nu va fi in stare. Cand realizam acest adevar, nu va fi greu sa alegem a ne construi viata in jurul Lui si a ne baza pe El in orice moment al vietii noastre.

Doamne, stau inaintea Ta, ca un copil ce se increde in tatal lui, asteptand ca Tu sa imi arati calea pe care trebuie sa merg. Stiu ca satan imi va pune in cale piedici din ce in ce mai mari, dar stiu ca, prin puterea Ta, eu il voi putea invinge. Nu cunosc viitorul, dar Tu il cunosti si, ca si copil al Tau, te iau de mana si merg inainte. Te laud pentru ca, in maretia Ta, Tu ai ales sa intri intr-o relatie persoanala cu noi, aratand fata de noi o dragoste si o bunatate fara margini. Abia astept sa ne vedem, dar pana atunci .. ia-ma de mana si condu-ma spre Tine.



5 comentarii:

  1. Aspectele grave sociale Catalina!!!Doar imlicandu-te vei sti ce vrea Dumnezeu de la tine si vei fi cu adevarat pe placul Lui!
    Sper ca acest "wind of change" la asa ceva se refera.

    RăspundețiȘtergere
  2. Aceasta postare are in continutul ei 3 idei principale cu privire la cum am putea sa ne construim viata in jurul lui Dumnezeu: 1. trebuie sa incetezi sa mai traiesti pentru tine; 2. trebuie sa-L cunosti pe Dumnezeu si 3. trebuie sa bati pasul in cadenta cu El.

    Din ce am inteles eu din comentariul tau: tu te intrebi daca aceasta postare a mea se refera la o implicare in societate a crestinului. Corecteaza-ma daca am inteles gresit intrebarea. Si ca raspuns: da, Dumnezeu vrea sa slujim, aceasta este voia Lui cu privire la noi, copiii Sai. Postarea mea nu se refera exclusiv pe ideea asta, ci pe cea expusa mai sus, dar da, slujirea celorlalti demonstreaza ca traiesti nu pentru tine, ci pentru Dumnezeu.

    RăspundețiȘtergere
  3. Exact!implicarea in societate a crestinului lasa de dorit!!!,chiar tu daca tragi bara la cate articole ai postat pana acum, ai sa intelegi ce lipseste,deoarece esti inca "inamorata" de un anumit tip de discurs si multa ideologie ...un fel de "arta de amorul artei"fara un substrat adanc si autentic de traire in sanul imploziilor si exploziilor sociale diverse.Una este Catalina atasamentul de spiritualitate, si cu totul altceva dragostea de Dumnezeu!...arat-i copilului chipul dragostei,fii tu un model in acest sens,si nu va mai trebui sa-l moralizezi atata cu binele,raul,pacatul,etc...

    Ca nota generala,poti rosti de o mie de ori cuvantul Dumnezeu si sa fii departe de El,ori in aceeasi unitate de timp sa ajungi sa exclami o singura data Dumnezeu si chiar sa fii aproape de EL!

    Toate cele bune ,si multa inspiratie in toate iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
  4. Apreciez si criticile pentru ca cine nu se teme de mustrare, dobandeste intelepciunea. Multumesc pentru toate comentariile tale.

    RăspundețiȘtergere