Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

duminică, 25 aprilie 2010

Dovezi uimitoare ale credibilitatii Bibliei! - partea 3

3. CONSECVENŢA CUPRINSULUI BIBLIEI

Ce vreau să spun când  vorbesc despre Consecvenţa cuprinsului Bibliei? Vorbesc despre armonia cuprinsului Bibliei. Din prima carte Geneza şi până la ultima carte Apocalipsa, Biblia este absolut consecventă! 


Scepticul spune: „De ce este aceasta o dovadă a orginii divine? Există multe cărţi care au o consecvenţă în cuprinsul lor.” 
Sunt de acord, dar permiteţi-mi să vă împărtăşesc şapte factori care fac consecvenţa Bibliei să fie o dovadă uimitoare a originii sale divine. 

A. Biblia se adresează celor mai controversate întrebări ale vieţii. Cum a apărut universul? Există Dumnezeu? Dacă da, cum este El? De ce există omul? Care este scopul existenţei noastre? De ce există rău şi suferinţă în lume? Ce se întâmplă cum mine după ce mor? 

B. Biblia este o colecţie de 66 de documente diferite. Este uşor să ai armonie într-o singură carte, cum este Coranul, care conţine învăţăturile unui singur om. Dar Biblia nu este o singură carte. Ea este o compilaţie de cărţi: 39 de cărţi în Vechiul Testament şi 27 de cărţi în Noul Testament. 


C. Biblia a fost scrisă prin aproximativ 40 de autori diferiţi. 

D. Mulţi din autorii Bibliei au venit din contexte educaţionale şi culturale diferite. Petru a fost  pescar. Pavel a fost un învăţat. Daniel a fost prim ministru. Asaf a fost muzician. Matei a fost vameş. David a fost cioban şi apoi împărat. Luca a fost istoric şi medic. Consecvenţa Bibliei devine şi mai uimitoare când luăm în considerare că... 

E. Biblia a fost scrisă într-o perioadă de aproximativ 1500+ de ani, acoperind vreo 60+ de generaţii. Nu numai că autorii aceştia au fost separaţi unul de celălalt de sute de ani, dar… 

F. Mulţi dintre autori au fost la distanţe de sute de kilometri unul de celălalt. Mulţi oameni nu realizează, dar Biblia a fost scrisă într-o varietate de locuri de pe trei continente: a. Africa (Egipt), b. Asia, c. Europa (Roma de exemplu). Pavel a scris patru scrisori fiind întemniţat la Roma, în Italia. Apostolul Ioan a scris în timp ce era prizonier, exilat pe insula Patmos, din Marea Mediterană. Profetul Ezechiel a scris lucrarea sa în timp ce era captiv în Babilon. Ieremia a fost într-o temniţă. Luca a scris în timp ce călătorea. Daniel a scris de pe un deal şi într-un palat. 

G. Biblia a fost scrisă în trei limbi diferite (ebraică, aramaică şi greacă).
Acum, în ciuda tuturor acestor factori diferiţi, descoperim că Biblia este consecventă, armonioasă şi perfect unitară ca şi document, al felului cum Dumnezeu caută să împace păcătoşii cu El, prin persoana Fiului Său, Isus Cristos. Aceasta este o dovadă uimitoare a originii sale divine. 

Dacă nu eşti convins, mergi în vecinătatea ta şi întreabă doar 10 din vecinii tăi, despre care sunt credinţele lor despre natura universului, sensul vieţii, originea răului, calea mântuirii etc şi vei vedea imediat cât de uşor este să obţii o verietate de opinii contradictorii! 

scris de Charlie H. Campbell - sursa aici

4 comentarii:

  1. Nu pot fi mahnit cum unii nu pot renunta la spiritul crestin al manipularii.
    Ex. În contrast cu Coranul, Biblia învaţă că soarele are un circuit prin spaţiu. Scriind despre soare în Psalmul 19:6, David spune „răsăritul lui este la un capăt al cerului şi roată-i este drumul (circuitul) până la celălalt capăt al lui.” Timp de mulţi ani criticii au luat în râs acest verset, pretinzând că el învaţă că soarele se învârte în jurul pământului. Pe atunci, oamenii de ştiinţă credeau că soarele este staţionar. Cu toate acestea, s-a descoperit în ultimii ani că soarele face de fapt un circuit prin spaţiu, aşa cum spune Biblia.
    ......
    în Psalmul 19:6, David inteleg eu ca se spune ca soarele se misca in raport cu pamantul nu ca ar avea o anumita miscare in univers, pacat ca unii confunda credinta cu manipularea.
    Daca cititi cu atentie comentariul de mai sus veti vedea cum decurge manipularea in cadrul credintei.

    Va rog sa intrati pe adresa http://www.despreisus.ro/Articles/ViewOne.aspx?ArticleId=28 si sa vedeti stiluri primitive de manipulare. Cred ca bunul Dumnezeu se cruceste cand vede ce e in minte creaturilor sale.

    RăspundețiȘtergere
  2. Dupa cum cred ca bine ati observat, jos de tot am postat si sursa articolului. Sursa acestui articol este exact site-ul despre care ati spus ca promoveaza stiluri primitive de manipulare. Sunt curioasa ( intrucat nu am descoperit asa ceva ) sa imi aratati si mie, concret, unde anume ati vazut dvs stilurile de manipulare pe care le-ati amintit mai sus.
    In comentariul dvs, v-ati contrazis sau cel putin asa am perceput eu mesajul. La inceput ati spus ca sunteti mahnit de spiritul manipulativ al crestinilor. Apoi ati aratat cum Dumnezeu, in Biblie, a demonstrat lucruri pe care stiinta de inceput nu le aflase. Iar la sfarsit ati dat sursa acestui articol ca fiind un site crestin manipulativ.
    Cum spuneam mai sus, va rog, sa imi aratati si mie, concret, unde anume ati vazut dvs stilurile de manipulare pe care le-ati amintit mai sus.

    RăspundețiȘtergere
  3. Galileo Galilei a afirmat ca Pamantul este rotund si a fost amenintat de Vatican ca va fii ars pe rug pentru acesta afirmatie. El a fost obligat sa se supuna in fata unui tribunal public si sa infirme aceasta ipoteza, precum ca Pamantul e rotund si se misca. Dupa ce a spus in fata multimii ca este un neadevar a soptit: “E pur si muove” –“Si totusi se misca”ceea ce demonstreaza ca oamenii nu aveau nici macar drepul sa isi exprime opiniile pentru ca preotii si biserica le interzicea sa gandeasca!

    Ceasta confirma suspiciune de manipulare.
    http://viata_in_lume.ablog.ro/2009-04-10/religia-influenta-ei-in-manipularea-omenirii.html
    Pacat ca nu stim sa ne pastram curati in fata Bunului Dumnezei si ne agatam cu disperare de neadevaruri, socotindu-le sfinte adevaruri. Nu fa fie teama sa ganditi ca mare bucurie i-ati aduce Domnului.

    RăspundețiȘtergere
  4. Si totusi nu mi-ati raspuns la intrebare. In primul comentariu ati spus ce pe acest site: http://www.despreisus.ro/Articles/ViewOne.aspx?ArticleId=28 ati gasit dvs stiluri de manipulare.
    In loc sa imi demonstrati prima dvs afirmatie, mi-ati aratat un blog.

    Eu nu am negat ca unii inaintasi ai celor ce se declara crestini ( dar nu sunt ) au savarsit multe lucruri groaznice in numele credintei. Eu insa sustin adevaratul crestinism. Si adevaratul crestinism nu incearca sa manipuleze, cum nici Domnul Isus Hristos nu manipuleaza ci ii da omului dreptul sa alega pentru sine.

    Cu privire la faptul ca Pamantul este rotund, Dumnezeu ne-a spus, prin Biblie, ca Pamantul era rotund ( ,, El şade deasupra cercului pămîntului, .. " Isaia 40:22), cand ceilalti credeau ca este plat. Deci aici sunt de acord.

    Ma lasati insa nedumerita: Ce legatura au toate acestea cu primul dvs comentariu?

    RăspundețiȘtergere