Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

duminică, 18 aprilie 2010

Rezultatele sondajelor despre rugaciune si cum ne raportam la ea

Timp de o luna am pus pe blog 2 sondaje importante cu privire la rugaciune. De ceva timp ma intereseaza, in mod deosebit, rugaciunea in toate aspectele ei.

Primul sondaj: Cat timp petreceti in rugaciune?
Din 42 de persoane care au raspuns: 2 % se roaga peste 3 ore, 9 % o ora sau doua, 11 %  nu se roaga, 23 % aproximativ o jumatate de ora, 26 % se roaga intre 10 si 15 min si tot 26 % se roaga mai putin de 10 min pe zi.
***
Dupa cum ati observat, mai mult de jumatate se roaga aproximativ 10 minute pe zi. Ma intreb: daca rugaciunea este atat de importanta, pentru ca asa comunicam cu Tatal, de ce ne rugam atat de putin?
Aceste sondaje nu au fost puse la intamplare. In urmatoarea perioada as vrea sa studiem despre rugaciune, in toate aspectele ei, dupa care vom aplica tot ce dobandim ca si teorie.

Al doilea sondaj: Sunteti multumiti de timpul petrecut in rugaciune?

Din 35 de persoane care au raspuns: 2 % nu s-au gandit niciodata la aceasta intrebare, 11 % nu se roaga, 14 % sunt multumiti, 20 % nu sunt multumiti si 51 % nu sunt multumiti, dar ar vrea sa faca ceva in aceasta privinta.


***
Si pentru ca mai mult de jumatate nu sunt multumiti de timpul lor de rugaciune, dar ar vrea sa face ceva in aceasta privinta, ma bucur mult de postarile care or sa mai urmeze .. in seria de postari numita: Rugaciunea - cea mai grozava arma a crestinului. Unele postari din aceasta serie sunt idei principale preluate din cartea pe care o citesc acum: Rugaciunea de Philip Yancey, carte pe care v-o recomand din toata inima!

Un comentariu:

  1. Felicitari pentru initiativa! Sa speram ca treptat, treptat se va schimba cate ceva si in mentalul colectiv, inspre mai bine! ;)

    RăspundețiȘtergere