Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

miercuri, 3 februarie 2010

Dumnezeu există!

Un om a mers la o frizerie ca să-şi tundă părul şi să-şi taie barba. În timp ce frizerul îşi servea clientul, între cei doi s-a pornit o conversaţie interesantă. Au vorbit despre multe lucruri şi au abordat diverse subiecte. În cele din urmă au început să vorbească despre Dumnezeu. La acest subiect frizerul a declarat:
- Eu cred că Dumnezeu nu exista.
- De ce spuneţi asta? a întrebat clientul.
- Trebuie doar să ieşiţi pe stradă şi veţi realiza că Dumnezeu nu există. Spuneţi-mi, dacă Dumnezeu ar exista, ar mai fi atâţia oameni bolnavi? Ar mai fi atâţia copii abandonaţi? Dacă Dumnezeu ar exista, nu ar fi nici suferinţă şi nici durere.. Nu-mi pot imagina un Dumnezeu iubitor care să îngăduie astfel de lucruri.

Clientul s-a gândit un moment, dar nu i-a răspuns deoarece nu a vrut să stârnească o ceartă. Frizerul şi-a terminat treaba, iar clientul a părăsit frizeria. Când a ieşit din frizerie, creştinul nostru a văzut pe stradă un om cu părul mare, încâlcit şi murdar şi cu o barbă mare, neglijentă. Era murdar şi neîngrijit. Clientul s-a întors in frizerie şi i-a spus frizerului:

- Ştiţi ce? Frizerii nu există.
- Cum puteţi spune asta? a întrebat frizerul surprins. Sunt aici, sunt frizer şi tocmai te-am aranjat!
- Nu! a exclamat clientul. Frizerii nu există, căci dacă ar exista atunci nu ar mai fi oameni cu părul lung şi murdar şi cu barbă netăiata, cum e omul acela de afară..
- Ah, dar frizerii există! Însă asta se întâmplă când oamenii nu vin la ei.

- Exact! a afirmat clientul. Asta e ideea! Deci.. şi Dumnezeu există! Însă necazurile şi suferinţa se întâmplă atunci când oamenii nu vin la El şi nu-L caută pentru a-i ajuta. De aceea este atâta suferinţă şi durere în lume.

autor necunoscut

5 comentarii:

  1. Foarte frumoasa meditatie...am s-o tin minte ca atunci cand cineva ma intreaba daca exista Dumnezeu sa le-o povestesc ca oamenii pricep mai bine sub forma asta.

    RăspundețiȘtergere
  2. Si mie mi s-a parut ff utila, pt ca sunt multi care neaga existenta lui Dumnezeu din cauza suferintei care o vad in jur. Mi-a trimis-o un prieten.. si mi-am zis ca trebuie neaparat sa o vada cat mai multi!

    RăspundețiȘtergere
  3. Da intradevar Dumnezeu exista, si chiar ceea ce el a pus ne face sa credem si mai mult.

    RăspundețiȘtergere
  4. Foarte frumos. Îmi place ce scrii Cătă şi avem ce învăţa din meditaţia asta. Deja am adaugat-o pe lista cu argumente pentru cel ce nu crede.:)

    RăspundețiȘtergere
  5. Am de specificat si faptul ca suferinta exista si cand vii la Dumnezeu, doar ca exista o diferenta intre felul cum trece un copil al lui Dumnezeu prin suferinta si cum trece cineva care nu apartine lui Dumnezeu. Pentru ca si in cele mai grele momente, Dumnezeu ne sustine si ne ajuta sa trecem peste biruitori!

    RăspundețiȘtergere