Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

duminică, 28 februarie 2010

Rugaciunea



"O zi fara rugaciune e o zi fără binecuvântări şi o viaţă fără rugăciune e o viaţă fără putere!"
"Ceea ce ne desparte de Dumnezeu este, nici mai mult nici mai puţin, decât... o rugaciune."

"Cereri mari duc la răspunsuri mari, pentru că rugaciunea mişcă mâinile care mişcă lumea."

"Nu schimbi nimic ingrijorandu-te pentru problema ta... Poti schimba insa totul rugandu-te pentru ea!"

"Fa-ti timp sa te rogi. Este cea mai mare putere de pe pamant.
"
"Nu te mai stradui sa Ii dai indicatii lui Dumnezeu, asteapta-te ca in rugaciune sa ti sa spuna tie ce trebuie sa faci."

"Rugaciunea este secretul puterii."

"O persoana fara rugaciune este ca un copac fara radacina."


"Rugaciunea trebuie sa faca parte din deprinderile spirituale insa ea inceteaza sa mai fie eficienta atunci cand e facuta doar din deprineri...Dorinta da ardoare rugaciunii. Sufletul nu poate ramane placid cand e invadat de o dorinta puternica...Dorintele puternice duc la rugaciuni puternice...Neglijarea rugaciunii este clopotul care anunta moartea dorintelor spirituale. Sufletul s-a departat de Dumnezeu atunci cand dorinta dupa El nu-l mai face sa se incuie in camera lui. Nu poate sa existe rugaciune adevarata fara dorinta!"


"Nu exista rugaciune care sa nu fie ascultata de Dumnezeu."

Roaga-te puternic cand iti este cel mai greu sa te rogi!


- autori anonimi-
Dr.Weslay Duewel spunea: "Rugaciunea strapunge orice perdea de intuneric. Rugaciunea surpa orice bastion al intunericului. Rugaciunea demoleaza toate fortaretele iadului. Rugaciunea este arma atotbiruitoare si in acelasi timp, invincibila a ostirii lui Dumnezeu"
"Prin rugaciune adevarata incepem sa gandim ceea ce gandeste Dumnezeu: sa dorim ceea ce doreste El, sa iubim ceea ce iubeste El, sa vrem ceea ce vrea El. Treptat invatam sa vedem lucrurile din perspectiva Sa." (Richard Foster)

Niciodată să nu spui rugăciuni, ci să te rogi. Richard Wurmbrand

C.S. Lewis spunea: "Daca mi-ar fi raspuns Dumnezeu la toate rugaciunile mele, nu stiu unde as fi fost acum."
R. Sibbes spunea: "Când ne adresam lui Dumnezeu în rugaciune, diavolul stie ca primim puteri împotriva lui, de aceea i se opune din rasputeri."
Leonard Ravenhill spunea:"Daca ar fi cineva în stare sa-i faca pe credinciosi sa se roage, sub puterea lui Dumnezeu, ar deschide usa celei mai mari treziri spirituale pe care a vazut-o vreodata acest pamânt."

***

Vreau sa-i multumesc lui Dumnezeu ca ne iubeste mai multe decat ne imaginam! Nu numai ca ne-a salvat de o eternitate in chin, departe de El, dar ne si ofera arme impotriva lui satan. Si una din cele mai puternice arme este rugaciunea, deoarece prin ea noi comunicam cu Dumnezeu si primim putere pentru a birui! Nu neglijati rugaciunea!! Si nu uitati: Dumnezeu ne asculta oricand si are timp pentru fiecare dintre noi, numai noi sa ne facem timp pentru El!

Cata,

2 comentarii:

  1. O zi fara rugaciune e o zi neputincioasa si pierduta!

    RăspundețiȘtergere
  2. Si cat este de eficienta!... Doar prin rugacine te apropii de Dumnezeu si te poti bucura de El cu toata inimia.

    Un zambet si o imbratisare in Domnul!
    Monik

    RăspundețiȘtergere